Thursday, 21 December 2017

Sulaman Logo

Entri 45

Teks ;:Aniza Ismail
Foto : Google
email : pnanizaismail@gmail.com
fb : https://www.facebook.com/aniza.ismail
fb Page :  AriessaEmbroideryCraft


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

          Bersua semula. Sudah lama Achik Niza tak menulis. Agak sibuk menghabiskan masa dengan keluarga di kampung. Lupakan seketika segala gadjet agar dapat luangkan masa berkualiti dengan emak dan adik beradik di kampung.

  Kali ni Achik Niza nak cerita tentang sulaman logo yang Achik Niza buat. Atas sebab nak tolong pelanggan yang terdesak nak guna sulaman logo  baju koperat, Achik Niza bertungkus lumus menyiapkan tempahanan dalam sehari sahaja. Alhamdulillah, pelanggan sendiri membawa design logo yang telahpun ditukarkankepada format sulaman. Jadi tugas Achik Niza ialah hanya untuk sulam pada baju.
           Sulaman logo dibuat pada bahagian depan baju. Disebelah kanan dibuat sulaman logo 1 Malaysia serta nama. Bahagian ini memerlukan Achik Niza berhati-hati semasa menukar nama supapa tidak tersilap saiz baju yang sepatutnya.
          Sebelah kiri baju pula disulam logo JKKK Dusun Hulu. Bahagian ini agak senang kerana sekali sehaja setting yang perlu dibuat. Alhamdulillah dengan izin Allah semua sulaam berjalan lancar tanpa sebarang masalah. Syukur sangat.


         Jika ada para pembaca yang nak tahu lebih lanjut tentang sulaman, bolehlah Achik Niza bantu setakat apa yang Achik Niza tahu dan pernah lalui. 
        
     
Sekian.

Wassallam
~Achik Niza~
www.wasap.my/60124626509

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...